Selecteer een pagina

Over ons

BAIMS Natural Makeup

Het hart van BAIMS, ons kleine, veganistische, Braziliaans-Duitse beautylabel klopt voor hoogwaardige biologische cosmetica.

Mijn grote passie voor de fascinerende wereld van make-up is ontstaan tijdens mijn werk in mijn woonplaats Rio de Janeiro. Jarenlang heb ik gewerkt met modeprogramma’s en reclamefilms op de Braziliaanse tv en heb ik de kans gekregen om diep in de fascinerende wereld van decoratieve cosmetica te duiken.

Toen ik in 2000 naar Duitsland kwam, heb ik hier “van dichtbij” de interesse in biologische make-up en de gestaag groeiende vraag naar deze producten ervaren. Vanaf het begin was ik overtuigd van de voordelen van decoratieve natuurcosmetica. Daarom besloot ik samen met mijn man Bernd om gecertificeerde en veganistische decoratieve natuurlijke cosmetica naar mijn thuisland Brazilië te brengen.

Het startschot werd begin 2015 gemaakt met het ontstaan van het merk BAIMS Natural Makeup, voordat we in juli 2016 de eerste producten op de Braziliaanse markt lanceerden. De stormloop was enorm en in een mum van tijd wisten we de consumenten duurzaam te inspireren.

BAIMS Natural Makeup is ondertussen de kwaliteitsleider voor gecertificeerde decoratieve natuurlijke cosmetica in Brazilië!

Na het grote succes in Brazilië wilden we de Duitse en Europese consument onze producten niet meer onthouden. In 2016 hebben we BAIMS ORGANIC COSMETICS GmbH opgericht om de Duitse en Europese markt te betreden met dezelfde complete productlijn als in Brazilië, plus het toevoegen van nieuwe en innovatieve producten.

Er zijn twee dingen die voor ons belangrijk zijn: je huid en de verantwoordelijkheid voor onze natuur. We hebben decoratieve verzorgingsproducten gemaakt die echte alleskunners zijn. Onze make-up bevat zowel voedende als hydraterende ingrediënten terwijl ze een hoge mate van dekking, pigmentatie en duurzaamheid bieden. In onze formuleringen vind je 100% natuurlijke en pure grondstoffen, die biologisch geteeld zijn, waaronder een aantal exotische grondstoffen van oa. Brazilië, die indrukwekkende verzorgende eigenschappen hebben voor het onderstrepen van schoonheid, maar ook voor de vitaliteit en gezondheid van de huid.

Alle producten zijn vrij van agressieve en schadelijke chemicaliën zoals minerale oliën, paraffines, parabenen, formol, PEG’s, triclosans, siliconen, sulfaten, aluminiumhydroxide, tocoferolacetaat, talk, genetisch gemodificeerde organismen, nanodeeltjes, dierlijke grondstoffen, synthetische geurstoffen en kunstmatige kleurstoffen.

BAIMS is het eerste gecertificeerde natuurlijke cosmeticamerk dat de grondstof BBA™ (Bio Behenic Active) gebruikt in haar producten. Dit actieve ingrediënt, gewonnen uit de Pentaclethra Macroloba-boom, heeft het vermogen om de huid diep te hydrateren.

Onze biologisch gecertificeerde make-up collectie staat dan ook voor hoogste prestaties en maximale huidverzorging!

De jouwe,
Luisa Baims-Albrecht, oprichter van BAIMS Natural Makeup