Selecteer een pagina

Certificaties

Ecocert /COSMOS

Al onze producten zijn gecertificeerd als “biologisch” door Ecocert/COSMOS. De biologische certificering is de meest veeleisende van alle cosmeticacertificeringen. De Ecocert/COSMOS-regels voor het toekennen van de classificatie “biologisch” bepalen dat minimaal 95% van alle plantaardige ingrediënten afkomstig moeten zijn van gecertificeerde biologische landbouw.

Voorwaarden Ecocert/COSMOS:
Er mogen geen genetisch gemodificeerde ingrediënten (GGO’s) of derivaten van op GGO’s gebaseerde ingrediënten worden gebruikt.
Het gebruik van ingrediënten die geheel of gedeeltelijk op ruwe olie zijn gebaseerd of synthetisch zijn geproduceerd, b.v. parabenen, nanomaterialen, kunstmatige parfums of PEG’s zijn verboden.
De planten of plantaardige ingrediënten mogen niet afkomstig zijn van bedreigde diersoorten.
De winning en productie van ingrediënten mag geen milieuvervuiling veroorzaken of leiden tot een verslechtering of onbalans van de respectievelijke ecosystemen.
Alle ingrediënten en hun derivaten mogen niet vuil of anderszins verontreinigd zijn.
Het hele productieproces moet worden gecontroleerd, van het agrarisch planten van de ingrediënten tot het verpakken van het eindproduct.
De etikettering van het eindproduct moet duidelijk en transparant zijn voor de consument. Onder de declaratie van de INCI’s is het verplicht voor elke formulering het percentage natuurlijke en biologische ingrediënten te vermelden.

Voor meer informatie over Ecocert/COSMOS klik je op de volgende link: http://www.ecocert.com/en

The Vegan Society

Alle BAIMS Natural Makeup-producten zijn gecertificeerd als veganistisch door de Vegan Society! Deze instelling werd in 1944 in Groot-Brittannië opgericht door Donald Watson. De heer Watson ‘creëerde’ het woord ‘veganistisch’ al meer dan 70 jaar geleden.
Veganisme is een filosofie en een manier van leven die, binnen het mogelijke, elke vorm van uitbuiting en wreedheid jegens dieren vermijdt, of het nu op het gebied van voeding, textiel of enig ander gebied is. Verder betekent veganisme ook het ontwikkelen van alternatieve oplossingen, vrij van dieren, ten behoeve van mens, dier en milieu. Met betrekking tot cosmetica betekent veganisme dat er geen dierlijke ingrediënten zoals bijenwas, honing of karmijn als kleurstof mogen worden gebruikt en dat dieren geen deel mogen uitmaken van het oogst- of productieproces.

Voor meer informatie kun je op de volgende link klikken: https://www.vegansociety.com/

PETA – People for the Ethical Treatment of Animals

BAIMS Natural Makeup is dierproefvrij!

Als je alleen producten koopt met PETA-label, wat betekent dat ze vrij zijn van dierenmishandeling, kun je voorkomen dat konijnen, muizen of andere dieren een leven leiden van martelingen en pijn door te testen. Het programma “BEAUTY WITHOUT BUNNIES” biedt de consument de mogelijkheid om producten die “cruelty-free” zijn gemakkelijk te herkennen.
Je kan online onderzoek doen met naam van producent en producttype om erachter te komen welke producten dierproefvrij zijn. Je kan BAIMS vinden in de PETA-lijst door op de volgende links te klikken:

https://kosmetik.peta.de/deutschland/
http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/cruelty_free_companies_company.aspx?Com_Id=5216

Let bij het kopen van cosmetica op het PETA-zegel met het “cruelty-free” konijn. Producten die zo zijn geëtiketteerd, zijn vrij van dierenmishandeling en zijn geproduceerd zonder dierproeven.
Voor meer informatie kun je op de volgende links klikken:
http://www.peta.org/

https://kosmetik.peta.de/deutschland/